images

14 LUT 2020

KONKURS - "NAJLEPSZE PRODUKTY I POTRAWY CZERPIĄCE Z TRADYCJI REGIONU LUBELSKIEGO"

Konkurs "Najlepsze produkty i potrawy czerpiące z tradycji regionu lubelskiego". Ma na celu promowanie dziedzictwa kulturowego Lubelszczyzny zarówno w aspekcie kulinarnym, jak również propagowanie sztuki ludowej jako istotnego elementu wzmacniającego poczucie tożsamości regionalnej mieszkańców. Uczestnictwo w konkursie jest bezpłatne i swoim zasięgiem obejmuje trzy odrębne konkurencje:
1. Konkurs na najlepszą szarlotkę z wykonaniem lubelskich jabłek;
2. Konkurs na najlepsze produkty i potrawy charakterystyczne dla regionu lubelskiego wykonane z wykorzystaniem lubelskich jabłek;
3. Konkurs na najpiękniejsze wyroby rękodzielnicze " Rękodzieło - Piękno tradycji we współczesnym świecie".

Warunkiem uczestnictwa w konkursie jest nadesłanie zgłoszenia w nieprzekraczalnym terminie do dnia 2 marca 2020 r. a następnie zaprezentowanie potrawy/produktu/wypieku przed Komisją Konkursową w jednym z czterech miast - Biała Podlaska, Lublin, Zamość, Chełm.
Dodatkowych informacji udzielają pracownicy Oddziału Rolnictwa i Żywności Departamentu Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubelskiego w Lublinie pod nr. tel. 81 44 16 538 oraz 81 44 16 802.

 

Załączniki:

  1. Regulamin Konkursu na najlepsze potrawy, produkty, przetwory kulinarne z wykorzystaniem lubelskich jabłek
  2. Regulamin Konkursu na najlepsze wyroby rękodzielnicze „Rękodzieło – Piękno tradycji we współczesnym świecie”.
  3. Regulamin konkursu na najlepszą szarlotkę z wykorzystaniem lubelskich jabłek.
  4.  Załączniki do regulaminu nr 1 i 2 potrawy 
  5. Załączniki do regulaminu nr 1 i 2 rękodzieło   
  6. Załączniki do regulaminu nr 1 i 2 szarlotka